Archive

2013. március 2., szombat

Tonka grape coffee

Drop style ... JAVA Old Brown... Haba tonka and Grape seed flour

Alapanyag: JAVA Old Brown bécsi pörkölés, filterkávéként előkészítve

Forrázó oldat:

- 150g forró (94-96°C) víz
- 10g demera cukor
- 1g tonka bab
- 9g bio szőlőmag-szőlőhéj őrlemény

az alkotókat alaposan elkeverjük, a tonka babot fél perc elteltével kivesszük a forrázó oldatból

A felkevert oldatok két részletben öntjük, 18g JAVA Old Brown bécsi pörkölésű őrleményre.

Nézzük az ízeket:
- Java Old Brown túlsúlyos malátás, karamell fellhangokkal
- Demera cukor a maga demera jellegével :-)
- Bio szőlőmag-szőlőhéj, a kékszőlő harsány enyhén élesztős, enyhén borszagú de túlnyomóan édes mazsolás ízvilággal
- Tonkabab a megmagyarázhatatlan alkotó...kicsit mérgező...kicsit ciános...kicsit tonkababos...de most itt a MIÉNK!!! :-)


Ui.: History repeating cover

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése