Bizony újabb aroma hadművelet következik.
Mon'Cherry szirup készítése:
- 250g víz
- 250g cukor
- 1 kis üveg csokis-meggy aroma (Maxarome)
A cukrot vízzel sziruppá főzzük, forrásban levő szirupunkhoz öntjük az aromát, ismét felforraljuk. Kihűtve tiszta edénybe töltjük, ebből már gazdálkodhatunk.
Mon'Cherry "latte" alap készítése:
- 4 dl 2,8%-os tejet 80ml mon'cherry sziruppal elkeverünk, a kávégép tejtartályába töltjük
latte fokozatra állítva a cappuccino fejen keresztül 60-80ml mon'cherry "latte-t" készítünk.
A "latte-t" hideg freddo pohárba töltjük.
- 4cl Illy főzetet (illy espresso 100% arabica caffé in grani) engedünk rá
2 szín után a 3. szín tejhab lesz.
Bialetti JC91 - 2,8%-os tej és Maresi kávétejszín 3:1 arányú keverékével tejhabot készítünk
- a 2 szín tetejére 1 evőkanál tejhabot teszünk
- a tejhabot 3-4 tekerés Kotányi csokimalommal szórjuk
ui.: opcióként 1-2 nád kockacukrot adhatunk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése