Archive

2013. február 28., csütörtök

Brittle coffee...turkish hazelnut


Konyakos-törökmogyoró grillázs:
 
- 350g cukor
- 100g víz
- 100g finomra darált törökmogyoró
 
A cukorból és vízből sűrű karamell alapszirupot készítünk, ebbe tesszük a törökmogyoró őrleményt és 10g konyak aromát.
 
Félfolyós állag elérésig főzzük, a tűzhelyről levéve gyakori kavargatás mellett adunk hozzá még 10g konyak aromát.
 
A kész masszát hagyjuk kihűlni.
 
Grillázs "latte"
 
- 500g tej
- 150g grillázs
 
cold fokozaton 4 perc ideig Bialetti JC91-ben keverve.
 
Eszpresszó főzettel:
 
- 150g grillázs "latte"
- 40ml eszpresszó főzet
- kemény tejhab
- a tejhabra kevés grillázs dara


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése