Archive

2013. január 5., szombat

Russian white cream latte

Oroszkrém forrón? Igen!

I. szirup alap elkészítése

- 300g cukor
- 10g bourbon vaníliás cukor (Dr.Oetker)
- 80g aranymazsola
- 32g rum aroma (Dr. Oetker)
- 300g víz

híg szirup készül, a félig kihűlt sziruphoz 16g jamaicai rum aromát keverünk.

Teljes kihűlést követően a szirupot szűrjük.

II. Latte alap készítése

- 500g tej
- 150g szirup alap
- 25g szirupban főtt apróra vágott mazsola

Bialetti JC 91-ben hot fokozaton 6 perc keverés.

Kompozíció:

- 90g latte alap
- 5g aprított mazsola (latte alapban főtt)
- 70g tej kávégép latte fokozatán készítve
- tetejére tejhab, néhány szem aranymazsola


Ui:
loving you rap cover

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése