Archive

2012. december 28., péntek

Great Frederick

Szilveszter közeledtével egyre fontosabbá válik számunkra a pezsgő. A poharunkba kitöltött nedű felszálló buborékjaitól, az egyre inkább múlttá váló, jelenként szembesített óév terhelő gondolataitól igyekszünk megszabadulni. Néhány pohár esetleg üveggel később ez sikerül is.

Mit tesz az, aki pezsgőt iszik és kávét prédikál...

Ismerkedjünk meg a Great Frederick-kel.

Presso 23 blendet használunk.

100g francia pörkölésű babkávét főzünk meg 200g édes pezsgőben. Ez mindössze fél óra, a pezsgő víz és alkoholtartalmának jelentős része elpárolog, a maradék a kávészemekbe kerül.

Az eredmény:


A pezsgőben főtt kávét egy éjszakán át zárt edényben pihentetjük. Másnap 110°C-ra felfűtött sütőben grill légkeverés mellett 1 óra ideig szárítjuk.

Csepegtetett kreációt készítünk:

- 120g vizben
- 10g cukrot oldunk

92-94°C-ra melegítjük

18g őrleményhez két részletben adjuk a forró oldatot.


Ui.: http://www.youtube.com/watch?v=0Xsxpt_yIf4


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése