Újabb latte variáció. Kissé merész "on the top" húzással!
Első lépésként szórócukrot készítünk.
- 65g kristálycukor
- 4g szárított narancshély
- 4g szárított citromhély
- 1g szárított levendula virágzat
az alkotókat finom porrá őröljük.
"Macaroon latte" alap:
- 500g tej
- 125g mini mandulás macaroon finom porrá őrölve
- 20g finomra pépesített aranymazsola
- 5g tápiókagyöngy (mini)
Bialetti JC91-ben hot fokozaton 4 perc ideig keverjük.
Kompozíció:
- 120g macaroon latte alap
- 30ml eszpresszó főzet
elkeverjük, a tetejét negyed vagy fél mokkáskanálnyi szórócukorral hintjük, majd kemény tejhabbal fedjük, 1 mini macaroonnal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése