Archive

2013. január 26., szombat

macaroon&lavender&orange&lemon

Újabb latte variáció. Kissé merész "on the top" húzással!

Első lépésként szórócukrot készítünk.

- 65g kristálycukor
- 4g szárított narancshély
- 4g szárított citromhély
- 1g szárított levendula virágzat

az alkotókat finom porrá őröljük.

"Macaroon latte" alap:

- 500g tej
- 125g mini mandulás macaroon finom porrá őrölve
- 20g finomra pépesített aranymazsola
- 5g tápiókagyöngy (mini)

Bialetti JC91-ben hot fokozaton 4 perc ideig keverjük.

Kompozíció:

- 120g macaroon latte alap
- 30ml eszpresszó főzet

elkeverjük, a tetejét negyed vagy fél mokkáskanálnyi szórócukorral hintjük, majd kemény tejhabbal fedjük, 1 mini macaroonnal díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése