Archive

2013. január 27., vasárnap

Cortez hot chocolate

Fűszeres, főzött forró csokoládé sok-sok tejszínhabbal.

Fűszeres szirup alap készítése:

- 160g cukor
- 200g víz
- 40g krumplicukor
-1,5g ánizs
-1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
-1/2 mokkáskanál őrölt szerecsendió

az alkotókat sziruppá főzzük, szűrjük.

Kakaó alap elkészítése Bialetti JC91-ben.

-300g tej
-50g holland kakaópor
-8g tápiókagyöngy (mini; a krémesebb ízhatás végett)

4 perc keverés, hot fokozaton.

Kompozíció:

-90g kakaó alap
-25g fűszeres szirup
-60g tejszínhab

a tejszínhab tetejére, pár csepp csokialap.


Ui.: Let her go into the Darkness (Jonathan Richman)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése