Archive

2012. december 25., kedd

Presso 23 blend & Korean drip coffee

Presso 23 blend kétféle francia pörkölésű arabica keveréke:

Honduras SHG Marcala (40%)

és

Uganda Bugisu AA (60%).

A magok forrása www.kavekalmar.hu.

Cseppentünk... de nem maradi módon tesszük mindezt, azaz nemcsak pontos hőfokra forralt vízzel készítünk főzetet.



Továbblépünk: Korea és a megfázás, ahol a betegséget gyakran forró vízzel elkevert mézzel és fahéjjal enyhítik.

Forrás: http://varaljay.com/2012/11/koreai-mezes-italok-fetis/#more-3886

Az eredeti recepttől kissé eltérve, a gyümölcsös citrus-savas felhangokkal ékeskedő blend keverékhez csillagánizst is választottam...büszkén porolva és veregetve vállamat, jól tettem.

A filterbe 18g megfelelően előkészített blend őrleményt teszünk.

A forrázó oldat elkészítése:

- 100g víz
- 10g virágméz
- 1g csillagánizs
- fél csipet fahéj őrlemény

92-94°C-ra melegítjük.

A forró oldatot 2 részletben adjuk a blend őrleményhez.





Ui.: Cseppentett kávé, ismét, maradandó ízélményekkel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése