Presso 23 blend kétféle francia pörkölésű arabica keveréke:
Honduras SHG Marcala (40%)
és
Uganda Bugisu AA (60%).
A magok forrása www.kavekalmar.hu.
Cseppentünk... de nem maradi módon tesszük mindezt, azaz nemcsak pontos hőfokra forralt vízzel készítünk főzetet.
Továbblépünk: Korea és a megfázás, ahol a betegséget gyakran forró vízzel elkevert mézzel és fahéjjal enyhítik.
Forrás: http://varaljay.com/2012/11/koreai-mezes-italok-fetis/#more-3886
Az eredeti recepttől kissé eltérve, a gyümölcsös citrus-savas felhangokkal ékeskedő blend keverékhez csillagánizst is választottam...büszkén porolva és veregetve vállamat, jól tettem.
A filterbe 18g megfelelően előkészített blend őrleményt teszünk.
A forrázó oldat elkészítése:
- 100g víz
- 10g virágméz
- 1g csillagánizs
- fél csipet fahéj őrlemény
92-94°C-ra melegítjük.
A forró oldatot 2 részletben adjuk a blend őrleményhez.
Ui.: Cseppentett kávé, ismét, maradandó ízélményekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése