Archive

2012. december 23., vasárnap

Hot lemon chocolate

Forró kávémentes főzött csokoládé különlegesség egy csipetnyi citrussal fűszerezve.

Csokoládé-főzet:

- 1-2g reszelt citromhéj ("friss" helyett, a kissé puhább héjú érettebb változat a megfelelő)
- 25g cukor
- 10g holland kakaópor
- 10g Bacardi rum
- 45g víz

1-2 perc idő alatt sziruppá főzzük, szűrjük.

Pontosan 95g szűrletet kapunk, ehhez 35g sűrített tejet adunk, elkeverjük.

Tejet gőzölünk, 65g gőzölt tejjel felöntjük.

A tetejét 6g citromos tejhabbal fedjük.

Citromos tejhab gőzöléssel:

- 100g tej
- 1g reszelt citromhéj



Ui. 1: Hot lemon chocolate magyar gyökerekkel...

ha a 3. vagy 4. X-et taposod erre még emlékszel:


Forrás: http://retrogastro.blog.hu/2010/09/13/kajla_csoki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése