Csokoládé-főzet:
- 1-2g reszelt citromhéj ("friss" helyett, a kissé puhább héjú érettebb változat a megfelelő)
- 25g cukor
- 10g holland kakaópor
- 10g Bacardi rum
- 45g víz
1-2 perc idő alatt sziruppá főzzük, szűrjük.
Pontosan 95g szűrletet kapunk, ehhez 35g sűrített tejet adunk, elkeverjük.
Tejet gőzölünk, 65g gőzölt tejjel felöntjük.
A tetejét 6g citromos tejhabbal fedjük.
Citromos tejhab gőzöléssel:
- 100g tej
- 1g reszelt citromhéj
Ui. 1: Hot lemon chocolate magyar gyökerekkel...
ha a 3. vagy 4. X-et taposod erre még emlékszel:
Forrás: http://retrogastro.blog.hu/2010/09/13/kajla_csoki
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése