Archive

2012. december 22., szombat

Biscuit latte

A kávémentes, laza, üldögélős-semmittevő napokra, újabb latte finomság készült...

Megszületett a Biscuit latte.

Mandula alapot készítünk:

- 70g szeletelt mandula
- 10g vaníliás cukor
- 20g barnacukor
- 20g vaj

a vajat megolvasztjuk, a cukrokat és a mandulát hozzáadjuk, aranybarnára pirítjuk.

Latte alap elkészítése:

- 500g tej
- 40g keksz őrlemény
- 30g cukor

Bialetti JC91-ben hot fokozaton 6 perc ideig keverjük.



A kompozíció:

1. réteg 120g latte
2. réteg 15g mandula alap
3. réteg 50g tejszínhab
4. réteg 5g mandula alap



Ui: Biscuit, na de kérem angol, kísértetiesen keksz, csupa-csupa keksz ...

Daniel Ash Spooky

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése