Archive

2013. április 1., hétfő

Coffee combava

Unalmasnak tűnhet már, a kávédban jelentéktelen tutajként lebegő citromhéj. Ez ugye lehet sárga vagy zöld...a megszokott unalmas citromízek helyett válassz, egy igazi különlegességet: combava.


Erre az alkalomra, egy ízesített blend készül:
- 102g Brazil Rio Minas francián túli a még nem olasz pörkölésben készítve
- 66g Brazil Santos francián túli a még nem olasz pörkölésben készítve
- 2g combava szárított őrölt formában
- 5g Bacardi rum
- 1g Bourbon vanília


A Bourbon vanília 2-3 óra ideig ázik a rumban. Ezt követően adjuk a többi alkotóhoz. Az alkotókat jól elkeverve, azokat 1 napra állni hagyjuk.



1 nap elteltével, őrleményt készítünk Bialetti Damahoz.



21g őrlemény, 160g víz, főzetet készítünk.




A kész főzetet pálmacukorral édesítjük.

Ui.: lemon tree cover

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése